Poraz bh. odbojkašica na startu kvalifikacija za EP

Grčka slavila u Sarajevu

Poraz bh. odbojkašica na startu kvalifikacija za EP

M. Šljivak

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Sarajevu od Grčke s 3:0 (25:13, 25:20, 25:19) u susretu 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Grkinje su kao blage favoritkinje ušle u ovaj meč, a na terenu su večeras zaista blistale i slavile su zasluženu pobjedu maksimalnim rezultatom 3:0.

Od samog početka Grčka je dominirala. Bh. odbojkašice nisu imale pravo rješenje na igru protivnica, pa je veoma brzo prvi set bio završen. Bilo je 25:13 u korist Grčke.

Bosna i Hercegovina dobro otvara drugi set. Činilo se kako su naše odbojkašice na dobrom putu da se vrate u meč, ali popustile su u ključnim trenucima.

Grkinje odigravaju fenomenalni završnicu seta. Dobile su ga s 25:20 i došle su do velikih 2:0 u setovima.

Gošće su potpuno kontrolisale igru u trećem setu. Bez problema su održavale prednost od prvog do posljednjeg poena i bh. selekciji nije bilo povratka u meč.

Oglasi

Na kraju je selekcija Grčke osvojila i treći set. Bilo je 25:19 za konačnih 3:0 u setovima.

Grčka je odlično otvorila kvalifikacije za Euro. Imaju dvije pobjede i maksimalan broj bodova, dok je Bosni i Hercegovini ovo bio prvi susret kvalifikacija.

Naredni susret bh. odbojkašice igraju za tri dana. U goste im dolazi selekcija Švicarske koja ima pobjedu i poraz. Savladale su Norvešku s 3:0, a poražene su od Grčke s 3:0.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo:

Grčka - Bosna i Hercegovina 0:3 (13:25, 20:25, 19:25)

Top Komentari

Mackintosh
Kako god okrenete, ku*ate ste srece
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi