Nova ljaga na obraz bh. sporta: Reprezentativke spavaju u podrumu

Da li iko brine za bh. odbojkašice?

Nova ljaga na obraz bh. sporta: Reprezentativke spavaju u podrumu

E. Ganibegović

Bh. sport na niskim je granama i to je surova realnost.

Iskoči tu i tamo poneki "incident" kao što je bio plasman Zmajeva na Svjetsko prvenstvo u Brazil, osvajanje Evropskog prvenstva za košarkaše do 17 godine, fantastična generacija ženske košarkaške reprezentacije, izbacivanje Islanda u baražu za rukometno Svjetsko prvenstvo, pa zatim individualni uspjesi Amela Tuke, Lane Pudar... 

Jedino u čemu smo konstantni i najuspješniji jeste sjedeća odbojka, ali ono što je istina je da sistema nemamo, a to se i sada pokazalo i to u odbojci.

Naime, žensku odbojkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine od 20. augusta do 10. septembra očekuje šest mečeva kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a prvi od njih za četiri dana u Norveškoj.

Reprezentativke su obavile pripreme i krenule put Sarajeva odakle se trebaju zaputiti za ovu skandinavsku zemlju, no sve je to daleko od idealnog, što je na svom Instagram profilu potvrdila i reprezentativka Milana Božić:

"Putovanje koje je krenulo od Ilijaša, Makedonije, Crne Gore, Rumunije i treba da se završi u Sarajevu, mi dolazimo u hotel gdje zbog nedostatka soba, spavamo u podrumu, bravo mi. Hvala našoj državi na ovolikoj podršci i ovim uslovima. Čast i zadovoljstvo je predstavljati BiH na kvalifikacijama za EP."

Opis nije dostupan.

Njenu priču podijelila je i naša najbolja odbojkašica Edina Begić uz natpis: "Bruka i sramota".

Opis nije dostupan.

Raspored kvalifikacija:

Kolo Datum Utakmica
1. 20.8. Norveška - BiH
2. 24.8. BiH - Grčka
3. 27.8. BiH - Švicarska
4. 3.9. Švicarska - BiH
5. 7.9. Grčka - BiH
6.  10. 9. BiH - Norveška

Top Komentari

Radnik78
Da si valjala igrala bi za Srbiju..i imala uslove ..ovako treniraj i igraj i spavaj kao u džamahiriji...jer oni to bolje ne umiju...
2 44
Celtic
Hebo Sport kao da je bitan, bitno je da ima džamija i da se djeca od 2 godine pokrivaju i uče turski i arapski.
6 22

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi