Bh. sramota se širi kontinentom: Deveta najveća zemlja Evrope bruji o nesposobnom savezu

Negativan primjer u svijetu

Bh. sramota se širi kontinentom: Deveta najveća zemlja Evrope bruji o nesposobnom savezu

E. Ganibegović

Juče smo svjedočili novoj sramoti u bh. sportu.

Žensku odbojkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine od 20. augusta do 10. septembra očekuje šest mečeva kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a prvi od njih za četiri dana u Norveškoj.

Reprezentativke su obavile pripreme i krenule put Sarajeva odakle se trebaju zaputiti za ovu skandinavsku zemlju, no sve je to daleko od idealnog, što je na svom Instagram profilu potvrdila i reprezentativka Milana Božić:

"Putovanje koje je krenulo od Ilijaša, Makedonije, Crne Gore, Rumunije i treba da se završi u Sarajevu, mi dolazimo u hotel gdje zbog nedostatka soba, spavamo u podrumu, bravo mi. Hvala našoj državi na ovolikoj podršci i ovim uslovima. Čast i zadovoljstvo je predstavljati BiH na kvalifikacijama za EP."

Ovu priču podijelio je i jedan od najvećih sportskih portala u Poljskoj, "sport.pl", čiji novinari inače dosta pažnje posvećuju odbojci zbog uspjeha koji u ovom sportu prave reprezentativne selekcije Poljske.

Građani devete najveće zemlje u Evropi tako na ovom portalu mogu pročitati ovu bh. sramotu u režiji Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine koji reprezentativkama nije bio u stanju obezbijediti adekvatne sobe za spavanje.

"Odbojkašice Bosne i Hercegovine sudjeluju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo sljedeće godine. Igrači su pokazali u kakvim skandaloznim uslovima moraju živjeti i za njih "zahvalili" matičnom savezu", piše pomenuti portal ocjenjujući uslove naših odbojkašica skandaloznim, a riječ skandal iskoristili su i u naslovu članka. 

Opis nije dostupan.

Inače, početak kvalifikacija naše odbojkašice očekuje 20. augusta na gostovanju u Norveškoj.

Bez obzira na ishod kvalifikacija, ovim djevojkama jednostavno nemamo pravo zamjeriti u slučaju eventualnog lošeg rezultata, dok s druge strane moramo biti beskrajno sretni i ponosni ako i povrh svega naprave dobar rezultat. 

Top Komentari

FahroKonjHodzic
gledas li ovo edine djeko izgladnjeli zdero hamburgera sam prdite u medijama o patrijotizmu akad treba pomoc usutite se ko pichke idi najedi se hamburgera na okupljanju reprezentacije krsi pravilnike i ti i oti josip nurkic sto je odbijo reprezentaciju a jako na ove teme vrijedza navijace guzica vam prokleta nikad od vas insana fukara obicna ste idte bacajte pare na kurve sprdajte se sa reprezentacijom i tviterajte drugi idu na svjetska prvenstva a vi svi na hurmasice
1 10
plemic
i dalje se pitate zađto je kajtazova otišla za hrvatsku?
1 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi