BL Volley prošetao se  kroz Mejdan i osvojio nove bodove
Gošće iz Banja Luke zasluženo odnose bodove iz Mejdana

Tuzlanke u nezgodnoj situaciji pred odlučujuće susrete

BL Volley prošetao se kroz Mejdan i osvojio nove bodove

E. Dindić, foto: E. Dindić

U okviru 16.kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za odbojkašice u Mejdanu su se sastale domaća ekipa Slobode i ekipa UOK BL Volley iz Banja Luke. Gostujuće odbojkašice bez većih problema slavile su pobjedu rezultatom 3:0. 

Prvi set ponudio je dosta neizvjesnosti, dobrih poteza i požrtvovnosti. I jedna i druga ekipa igrale su dopadljivo, pa je na kraju odlučivala razlika. Više sportske sreće u ovom setu imale su gostujuće odbojkašice koje ovaj set dobivaju rezultatom 30:28, za vodstvo od 1:0 u setovima.

Drugi set ponovo otvaraju domaće odbojkašice nešto bolje međutim bude se gošće iz Banja Luke i sa par laganih poena osvajaju ovaj set. Rezultat drugog seta glasio je 25:19 za ekipu BL Volley i gošće su povele sa sigurnih 2:0 u setovima.

Treći set domaće odbojkašice pokazale su dopadljivu igru, ali gošće iz Banja Luke nisu dopustile iznenađenje. Rutinskom igrom osvajaju i treći set rezultatom 25:21, za konačnih 3:0 u setovima.

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (Ž):

Ovim porazom odbojkašice Slobode dovele su se u neugodnu situaciju, te u iduća dva kola na svom parketu dočekuju ekipu Jahorine, i putuju na megdan ekipi Gacka, moraće tražiti prijeko potrebne bodove za očuvanje premijerligaškog statusa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi