Deveta pobjeda za ŽOK Goražde u sezoni, trijumf Slobode u Foči

Ženska Premijer liga

Deveta pobjeda za ŽOK Goražde u sezoni, trijumf Slobode u Foči

M. Šljivak

Odbojkašice Goražda došle su do nove pobjede u prvenstvu Bosne i Hercegovine.

Goraždanke su večeras u 12. kolu Premijer lige dočekale OK Novi Grad iz Sarajeva i upisale su laganu pobjedu rezuzltatom 3:0, po setovima 25:17, 25:20 i 25:7.

Sarajevski tim je pružao koliko-toliko otpor u prva dva seta. Međutim, nigu gošće imale snage da eventualno uzmu jedan set.

Novi Grad je potpuno pao u trećem setu. U ovom dijelu meča Sarajke su osvojile samo sedam poena, pa je na kraju Goražde lagano stiglo do nove pobjede.

Za OK Goražde je ovo deveta pobjeda u sezoni, dok je Novi Grad upisao 10. poraz.

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (Ž):

ŽOK Sloboda iz Tuzle uvjerljivo je savladao na gostovanju ŽOK Maglić u Foči. Tuzlanke su slavile sa 0:3 (12:24, 18:25, 14:25) za samo 65 minuta igre.

Slobodi je ovo 10. trijumf sezone, dok je Maglić na dnu sa učinkom od pobjede i 11 poraza.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi