Antologijska utakmica začinjena dramom: Srbija na koljenima, Turska na krovu Evrope!
FOTO: EPA

EP za odbojkašice i meč za pamćenje

Antologijska utakmica začinjena dramom: Srbija na koljenima, Turska na krovu Evrope!

Haris Zilić

Sjajan meč u finalu Evropskog prvenstva za odbojkašice odigrale su selekcije Srbije i Turske koje su još jednom dokazale da su nivu iznad u evropskoj žesnkoj odbojci. Na kraju je slavila selekcija  Turske sa 3:2 u setovima nakon nevjerovatne drame, preokreta, borbe i ludila na terenu.

To je bio još jedan antlogijski susret za sportske knjige koji je odigran u belgijskom Briselu.

Utakmica je od samog početka ponudila veliku brobu bukvalno za svaki poen.

Prvi set odmah donosi dramu, a Srbija je dobila na razliku 27:25 i povela sa 1:0 u setovima.

Turska uzvraća u drugom setu, sredinom drugog seta prave mini seriju koja ih vodi na +4, prednost su sačuvale do kraja seta i dobile drugi set 21:25 za porvananje na 1:1.

Turkinje furiozno otvaraju treći set. U trećem setu Turska je od samo početka diktirala igru, imale su nekoliko odličnih poena, a sredinom seta dolaze do prednosti 7:13.

Oglasi

Srbija se nakon toga pokušala vratiti u treći i u tome uspjevaju, prave nevjerovatan preokret i u finišu prvog seta idu na 22:19. Do kraja trećeg seta sačuvale su prednost za 25:22 i 2:1 u setovima.

U četvrtom setu ponovo drama, dosta preokreta, a set odlazi na mlin Turske koja je dobila 22:25 i poravnala na 2:2 i tako smo ušli u peti odlučujući set.

U petom setu Turska je dobro otvorila i povela sa 3:5, Srbija se brzo vraća na 6:6, nakon toga egal igra poen za poen sve do rezultata 10:10, kada Turska pravi mini seriju 0:2 i odlazi na 10:12. Do kraja petog seta Turska je sačuvala prednost, dobila set sa 13:15 za konačnih 2:3.

Kod Srbije najbolja je bila Tijana Bošković sa 38 poena, kod Turske Melissa Teresa Vragas je odigrala fenomenalnu partiju sa 37 poena.

Evropsko prvenstvo za odbojkašice, finale:

Srbija - Turska 2:3 (27:25, 21:25, 25:22, 22:25, 13,15)

Top Komentari

Zax
Haha,bosnje se nekome smiju antitalentinza sve moguce.Nargilasi bez ijedne medalje u svemu???
3 3
user1626406138
Šta je Bosna uzela koju medalju
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi