Drama, preokreti, ludnica: Velika pobjeda bh. odbojkašica protiv Hrvatske!
FOTO. CEV

Otvorena vrata nokaut faze

Drama, preokreti, ludnica: Velika pobjeda bh. odbojkašica protiv Hrvatske!

Haris Zilić

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je meč trećeg kola grupe B na Evropskom prvenstvu. Naša grupa se igra u italijanskoj Monzi, a izabranice selektora Stevana Ljubičića danas su odmjerile snage protiv selekcije Hrvatske.

Nakon velike borbe i fenomenalne odbojke slavila je reprezentacija Bosne i Hercegovine sa 3:2 u setovima i upisala drugi trijumf na šampionatu.

Dobro otvaramo meč, poveli smo 2:0 u prvom setu, ali Hrvatska se vraća u susret i odlazi na prednost od 7:10 što je nekako bilo i ključno u prvom setu.

Nakon toga preokreta i mini serije, Hrvatska je održavala prednost do konačnih 19:25 u prvom setu.

Naše djevojke nije poremetila loša etapa u prvom setu. Odlično smo odigrali drugi set.

Bh. odobjkašice su diktirale tempo tokom cijelog drugog seta i na kraju zasluženo slavile 25:18 za poravnanje u setovima na 1:1.

Oglasi

Treći set odlično otvaramo, vodili smo 9:6, a onda nevjerovatan pad i serija Hrvatske od 0:6 koja ih dovodi u vodstvo od 9:12 sredinom trećeg seta.

Ipak, naše djevojke se vraćaju u meč, pravimo seriju i prelazimo u vodstvo kod rezultata 19:16. Do kraja trećeg seta nova borba, a set su kraju privele odbojkašice Hrvatske rezultatom 20:25.

U četvrtom setu egal, igralo se većinom poen za poen i na kraju velika drama. Razlika je odlučivala u četvrtom setu, a naše odbojkašice su dobile četvrti set rezultatom 26:24 i izjednačile na 2:2 u setovima.

U petom odlučujućem setu sjajan start naših djevojaka, povele su 5:0 i bile u odličnom ritmu do kraja seta za 15:6 i konačnih 3:2.

Ovim trijumfom izabranice selektora Stevana Ljubičića došle su do četvrtog boda, Hrvatska i Švicarska imaju po jedan bod i naše djevojke su u sjajnoj situaciji, širom su otvorile vrata nokaut faze. Ono što je bitno, ako budemo imali isti broj bodova kao Hrvatska ili Švicarska, bolji smo u međusobnom duelu i imamo bolji set količnik od ove dvije selekcije.

Prventsvo nastavljamo u ponedjeljak duelom protiv Rumunije, a u utorak igramo protiv favorizovane selekcije Italije.

Evropsko prvenstvo, grupa B, 3. kolo:

Bosna i Hercegovina - Hrvatska 3:2 (19:25, 25:18, 20:25, 26:24, 15:6)

Top Komentari

Chesa
E nek ste krvaticepobijedile - Čestitke
3 0
Salgijica
Prosle su u drugi krug 90%. Mislim da mogu do pobjede protiv rumunki i da budu bolje plasirane. Svaka cast!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi