Fatić: Savez nikom nije dužan ni marke, pojedine neka je sram što ne žele da igraju

Prvi čovjek bh. odbojke

Fatić: Savez nikom nije dužan ni marke, pojedine neka je sram što ne žele da igraju

S. Grebović

Danas je u hotelu Radon Plaza u Sarajevu održana press konferencija Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj su se prisutnima obratili predsjednik saveza Alija Fatić i generalni sekretar Adnan Talić.

Press konferencija od održana povodom sumiranja 2019. i najave 2020. godine, te onoga šta naše reprezentativne selekcije očekuje u narednom periodu.

"Moram istaći da je savez pozitivno poslovao u ovoj godini. Uredno plaćamo poreze, dodatna primanja, dobaljačima, igračima i svim ostalima. Također i prema nama su izvršene sve obaveze, tako da mi nemamo probleme koje imaju drugi. Prošle godine smo propustili veliku priliku da se naša ženska selekcija plasira na Evropsko prvenstvo, što bi bio odličan rezultat. Međutim, zahvaljujući problemima na koje nismo računali nismo uspjeli u tome. Pri tome mislim na čelne ljude nekih klubove za koje nastupaju naše igračice. Protiv istih smo pokrenuli disciplinske postupke koje smo na kraju dobili i taj novac nam je isplaćen.", rekao je na početku predsjednik saveza.

Fatić je kasnije objasnio na koga tačno misli pod tim.

"Tu precizno mislim na Edinu Begić, igračicu italijanske Monze koja jednostavno nije željela da nastupi u pomenutoj utakmici protiv Rumunije. Da stvar bude interesantnija ona je samo par dana poslije toga nastupala za svoju ekipu, a komentator jedne TV kuće koja je prenosila taj meč je rekao 'Edina, Edina gdje si bila da pomogneš svojoj reprezentaciji', time je sve rekao. Što se mene tiče ona i još neke igračice su završile sa reprezentacijom dok sam ja na čelu saveza. Tim igračicama smo obezbjedili sve uslove, ali one jednostavno nisu htjele da se odazovu i to je na njima. Niko im nije krv što su prihvatale pozive i trenirale, a na kraju nisu igrale", dodao je on.

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (M):

Godinu je sumirao generalni sekretar saveza, Adnan Talić.

"Ja bih dodao da je savez pozitivno poslovao, ne zbog pomoći države nego zbog naših zasluga. Od države smo dobili 13 hiljada KM. To je kada pravimo neku paralelu sa savezima u regionu zaista minorna cifra. Narednu godinu dočekujemo sa većim finansijskim mogućnostima zato što smo organizatori Evropskog prvenstva za juniorke koje će biti održano u Zenici na šta smo izuzetno ponosni", rekao je Talić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi