Mahmutović: Nadam se da ćemo ostvariti plasman na Europsko prvenstvo
Odbojkaška reprezentacija želi odlazak na Europsko prvenstvo

Optimizam u redovima BiH reprezentacije

Mahmutović: Nadam se da ćemo ostvariti plasman na Europsko prvenstvo

E. Dindić

Danas je u prostorijama SKPC Mejdan održana press-konferencija muške seniorske odbojkaške reprezentacije BiH povodom učešća u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2021. godine. 

Prisutnim novinarima su se obratili selektor Ifet Mahmutović, te kapiten reprezentacije Almir Čolo.

"Trenutno se nalazimo na pripremama u Lukavcu, gdje jako dobro radimo. Na pripremama se nalazi 16 odbojkaša, koji jako dobro rade, i daju sve od sebe. U Lukavcu imamo fenomenalne uslove, jedina mana ovog svega što imamo kratak period za pripremu i upoznavanje. Mi smo izuzetno mlada ekipa, sa par iskusnih odbojkaša što nam govori da je lijepa budućnost pred nama.", rekao je Mahmutović te dodao: "Malo nam na ruku ide što je Danska odustala od takmičenja, zbog tog sistema. Sigurno je da je Turska favorit u našoj grupi, ali i protiv njih nećemo se predati. Mi našu šansu vidimo protiv Sjeverne Makedonije, te nadam se na kraju da ćemo se po prvi put plasirati na Europsko prvenstvo."

Kapiten Almir Čolo također je bio optimističan povodom kvalifikacija koji se održavaju u Sjevernoj Makedoniji.

"Velika žal je sigurno što je period priprema jako kratak, te što nećemo uspjeti odigrati ni jednu prijateljsku utakmicu. Međutim, to nam ne smije biti opravdanje nikakvo za eventualni neuspjeh. Ono što mogu obećati u svoje ime i svojih suigrača da ćemo dati svoj maksimum odigrati što bolje te nadamo se da ćemo na kraju uspjeti da se plasiramo na Europsko prvenstvo."

Top Komentari

zizu82
Joj kad se sjetim Campe,Fejze,Rake,Mukija,Zolote i ostalih vedeta....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije