Ifet Mahmutović ponosan na igrače: Imamo velike ciljeve i na Svjetskom prvenstvu

Selektor bh. reprezentacije u sjedećoj odbojci

Ifet Mahmutović ponosan na igrače: Imamo velike ciljeve i na Svjetskom prvenstvu

Edmir Škorić

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci postala je ponovo prvak Evrope nakon što je u današnjem finalu prvenstva Starog kontinenta koje se igralo u Turskoj razbila selekciju Rusije sa 3:0 u setovima.

Bh. reprezentativci slavili su sa 25:17, 28:26 i 27:15. Isuviše dominatni su bili tokom cijelog turnira, a naročito u finalu, pa su stigli do jubilarne 10. titule.

"Malo smo si visok i malo težak zadatak unatoč svim nedaćama s kojima smo se suočili, ali uspjeli smo ga ostvariti. Momci su smogli snage i prošli su razne probleme, na kraju su zasluženo prvaci i ja im čestitam na tome", rekao je novi selektor naše reprezentacije u sjedećoj odbojci Ifet Mahmutović za SportSport.ba.

Priznaje selektor da je očekivao pobjedu u današnjem finalu i nije iznenađen što je ona na kraju bila ubjedljiva.

"Imali smo jučer tešku utakmicu u polufinalu, ali znali smo da ćemo danas lako doći do pobjede. Kockice su se posložile, igrali smo dobro, na kraju krajeva sve smo ovo zaslužili i naravno da smo sretni zbog toga".

Pohvalio je i kapitena Sabahudina Delalića koji je stisnuo zube, odgodio operaciju i na kraju pomogao reprezentaciji da dođe do titule.

Šta je naredni cilj?

"Sada ćemo malo da odmorimo, ide proces rehabilitacije, pa ćemo se spremati za Svjetsko prvenstvo u maju gdje također imamo velike planove i ciljeve", dodao je Mahmutović.

Top Komentari

Baboisback
Svaka cast momci. Kapa dole.
2 0
Mig_Mig
Napokon pravi covjek na pravom mjestu. Sa njim se mogu potuci sa Iranom.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi