Odbojkaška poslastica pripala Bosni

Premijer liga BiH

Odbojkaška poslastica pripala Bosni

M. Šljivak

U okviru 9. kola Premijer lige BiH u odbojci, sastale su se ekipe starih rivala, OK Kakanj i OK Bosna iz Sarajeva. 

U jednoj odličnoj utakmici punoj preokreta i prave, muške borbe, igralo se 5 setova te je završeno rezultatom 2:3 u korist sarajevske Bosne (po setovima: 26:28; 25:22; 16:25; 25:20; 16:18).

Koliko je god bilo atraktivno u terenu, toliko je bilo interesantno pratiti poteze trenera obje ekipe. Sa jedne strane, Almir Aganović, trener Kaknja, a sa druge Ifet Mahmutović, trener Bosne i aktuelni selektor naše reprezentacije.

Naročito napeto je bilo u petom odlučujućem setu. Ekipa domaćina je bila u vodstvu 13:11, ali onda popularni Studenti, predvođeni kapitenom Bezdrobom, uspjevaju preokrenuti rezultat utakmice u svoju korist i konačno savladati domaćina.

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (M):

Nakon utakmice trener ekipe OK Bosna iz Sarajeva, prof.dr. Ifet Mahmutović je izjavio: "Bila je ovo jedna prava prvenstvena utakmica i zaista je šteta što zbog koronavirusa nije bilo gledatelja. Mi smo bili blago oslabljeni jer je naš igrač Fatić pozitivan na virus Covid 19 i nalazi se u izolaciji. Ovu pobjedu poklanjamo njemu i želimo mu brz oporavak. Kada rezimiramo utiske, utakmica se odigrala u 5 setova i na kraju ostvarili smo zasluženu pobjedu nad našim sportskim prijateljima, pa moramo biti zadovoljni. Mada, lično smatram da možemo i moramo bolje. Očekujem da do doigravanja i play off-a našu igru podignemo na veću razinu. Radimo naporno, sistematično i predano, idemo od utakmice do utakmice, tako da rezultati ne smiju izostati. Prije reprezentativne pauze imamo još dva kola i pokušaćemo osvojiti još koji bod."

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi