Odbojkaši Bosne u finalu kupa FBiH

Savladali Kakanj 78

Odbojkaši Bosne u finalu kupa FBiH

E. Čaušević

U polufinalu Kupa FBiH danas su se sastali stari rivali, OK Bosna i OK Kakanj 78.

Momci trenera Ifeta Mahmutovića, novog selektora reprezentacije BiH, slavili su rezultatom 3:1 (po setovima: 22:25; 31:29; 25:21; 25:17).

Utakmica je počela vodstvom ekipe Kaknja koji su slavili u prvom setu. Nakon toga je uslijedila odbojkaška poslastica i prava je šteta što zbog pandemije nije moglo biti više gledatelja. Naime, drugi set je nakon velike borbe pripao sarajevskoj ekipi rezultatom 31:29.

Nakon toga, Bosna je dobila krila i naredna dva seta riješila superiorno u svoju korist. U pobjedničkoj ekipi posebno se su se istakli Kurtović i korektor Makaš. Takođe, svojim predstavama ne prestaje oduševljavati Bezdrob, koji je očigledno pravi lider ekipe i uz kojeg treba da stasaju mladi igrači koji u njemu imaju primjer istinskog sportiste.

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (M):

U finalu Kupa Federacije BiH, Bosna će u Sarajevu dočekati pobjednika drugog polufinalnog duela između ekipa OK Bosna Kalesija i OK Domaljevac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi