Kalesijska Bosna iznenadila imenjaka iz Sarajeva

Pobjeda u prvom meču finala play offa

Kalesijska Bosna iznenadila imenjaka iz Sarajeva

Odbojkaši Bosne iz Kalesije danas su porazili imenjaka iz Sarajeva sa 3:2 u setovima u okviru prvog susreta finala play offa za ulazak u Premijer ligu BiH. 

Sarajevska Bosna bila je domaćin u prvom susretu na Mojmilu i imala je priliku steći prednost pred revanš u Kalesiji, ali to nije uspjela i doživjela je poraz koji će joj znatno odežati put do Premijer lige.

S druge strane, gosti iz Kalesije kući nose sjajan rezultat i sigurno da su sada favoriti za povratak u društvo najboljih bh. odbojkaša.

Što se tiče samog susreta, prvi set je pripao sarajevskoj ekipi koja je slavila sa uvjerljivih 25:14. Tada se činilo da će tim sa Mojmila lagano riješiti ovaj meč u svoju korist, ali gosti su se razigrali u nastavku utakmice i drugi set su dobili sa 25:23. Domaći ponovo uzvraćaju i dolaze do vodstva od 2:1 nakon što su treći set dobili sa 25:16.

Ekipa iz Kalesije se nije predala ni u tom trenutku, pa je dobila naredna dva seta sa 25:20 i 15:11 za veliko slavlje. Revanš se igra za nekoliko dana u Kalesiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi