Muharemović: Pozivam publiku da nas podrži, mislim da imamo bolju ekipu

Kapiten OK Bosna za SportSport.ba pred finale play offa

Muharemović: Pozivam publiku da nas podrži, mislim da imamo bolju ekipu · Intervju

Odbojkaši sarajevske Bosne bit će pred velikim ispitom ove sedmice jer će na Mojmilu dočekati imenjaka iz Kalesije u okviru prvog meča finala play offa za plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Tim povodom kontaktirali smo kapitena sarajevske ekipe Almira Muharemovića koji je za portal SportSport.ba rekao da je cilj već ispunjen plasmanom u finale i da će se sada pokušati napraviti dodatni iskorak. 

Muharemović, koji je dobar dio karijere proveo u inostranstvu i također je nastupao za reprezentaciju BiH, iskoristio je priliku da pozove publiku pred prvu utakmicu protiv ekipe iz Kalesije, a također je istakao prednost njegove ekipe obzirom na nešto bolji igrački kadar.

"Prvo bih pozvao publiku da dođe na ovaj meč. Mogu reći da smo mi ostvarili naš cilj, ali klub želimo vratiti tamo gdje i pripada. Znamo da je Bosna bila standarni član Premijer lige BiH i nadam se da ćemo se vratiti tamo. Očekivanja su naravno da pobijedimo u prvom susretu, pa da i tamo pokušamo dobiti jer su pravila specifična. Ako bude recimo 3:1 za nas u prvom meču i 3:1 za njih u drugom, onda se gleda i pone razlika. Sistem možda nije baš najbolji, ali takav je kakav je. Znali smo i prije početka sezone da će se tako igrati i treba to poštovati", rekao je Muharemović i nastavio:

"Možda bi bilo bolje da igramo prvi meč u gostima upravo zbog tog sistema, ali svakako i mi trebamo gostovati kod njih i oni kod nas, tako da ne gubimo ili dobijamo puno. Kod njih vjerujem da će biti puna dvorana jer se radi o malom gradiću koji prati ovaj sport i ima tradiciju igranja u Premijer ligi. Mislim da smo bolja ekipa od njih, nadam se pobjedi. Naš igrački kadar je bolji. Gledajući pozicije i imena mogu reći da smo bolji, ali to ne mora ništa da znači obzirom na sistem takmičenja".

Sa kapitenom Bosne smo pričali i o sistemu takmičenja, suđenju, igračima i klubovima koji nisu profesionalni, već poluamaterski. Muharemović kaže da nije zadovoljan suđenjem ove sezone i da samo želi da igrači na parketu budu ti koji odlučuju pobjednika, ne suci.

"Organizacija takmičenja je napravljena tako da se klubovima olakša finansijski jer znamo kakva je situacija kod nas, posebno što se tiče odbojke koja nije baš posjećena. Što se tiče suđenja, tu je problem non-stop. Iskren da vam budem, nisam navikao da suci budu u glavnoj ulozi. Prije dok sam bio u Bosni, nije bilo ovako, pa mi je sada malo čudno. Želim samo da se igra pošteno i da igrači budu ti koji će odlučivati, a tako nije bilo ove sezone na većini utakmica", poručio je Muharemović koji je potvrdio da je igračima odbojka sporedni posao i da za život zarađuju radeći kao i ostali građani.

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (M):

"Mislim da samo par klubova u Premijer ligi ima igrače profesionalce, ali ni za to nisam siguran. U Prvoj ligi Federacije igraju igrači kojima je odbojka samo sporedna aktivnost i svi mi imamo poslove koje radimo mimo odbojke".

Za kraj dodajmo da se prvi meč finalne serije za plamsna u Premijer ligu igra se u Sarajevu u nedjelju od 13.30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi