Semberija večeras slavi: Odbojkaši Radnika prvaci Bosne i Hercegovine
FOTO: OK Radnik/facebook

U finalu bolji od Domaljevca

Semberija večeras slavi: Odbojkaši Radnika prvaci Bosne i Hercegovine

H. Zilić

Veliko slavlje je večeras u Semberiji. Odbojkaši Radnika iz Bijeljine novi su prvaci Bosne i Hercegovine čime se okrunili nevjerovatnu sezonu.

Radnik je ranije osvojio Kup Bosne i Hercegovine tako da ovu sezonu završavaju sa duplom krunom.

U finalu play-offa za prvaka Bosne i Hercegovine, Radnik je sa 2:1 u pobjedama savladao Domaljevac.

Majstorica je odigrana večeras, Domaljevac je bio domaćin, a gosti iz Bijeline odigrali sjajnu utakmicu.

Prvi set Radnik je dobio nakon velike borbe sa 22:25.

U drugom setu još bolja igra gostiju, ubacili su u brzinu više i dobili set sa 19:25 za tada već velikih 0:2.

Oglasi

Treći set ponudio je pravu dramu, domaćini su tražili šansu da se spase i vrate u meč, ali na kraju Radnik je dobio i treći set na razliku sa 24:26 za konačnih 0:3 i titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Košarkaši Budućnosti su se večeras plasirali u polufinale play-offa za prvaka Bosne i Hercegovine tako da možemo reći da je ova subota bila sjajna za semberijski sport.

Tu nije kraj fenomenalnim rezultatima bijeljnskih klubova.

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (M):

Rukometašice Radnika su blizu baraža za ulazak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine što bi svakako bio još jedan uspjeh za sport u ovom dijelu naše zemlje.

Što se tiče Radnika njih nakon slavlja očekuju nastupi na evropskoj sceni u novoj sezoni gdje će braniti boje naše države.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi