Težak kraj godine u Mostaru: Grad na Neretvi ostao bez premijerligaša

Istupili iz lige

Težak kraj godine u Mostaru: Grad na Neretvi ostao bez premijerligaša

H. Zilić

Nove vijesti iz bh. sporta kakvim ne želimo da svjedočimo, ali realnost je mnogo drugačija i još jedan klub je odlučio da povuče teške poteze.

SOK Mostar izstupio iz Premijer lige Bosne i Hercegovine za odbojkašice, a ova vijest je mnoge razočarala i iznenadila.

Mostarski klub je u prethodnm sezonama bilježio sjajne rezultate bili su u vrhu bh. odbojke, a sada je dosta upitnika ispred njih.

Mostarke su i u prethodnim sezonama predstavljale Bosnu i Hercegovinu na evropskoj sceni, što dovoljno govori kakve su uspjehe bilježili.

Međutim ova sezona je kao iz najgorih noćnih mora.

Klub je u devet mečeva Premijer lige naše zemlje upisao devet poraza, a pred kraj godine Uprava se odlučila na najteži korak.

Oglasi

Konačna odluka je da klub istupi iz društva najboljih, ali to ostavlja i još otvorenih pitanja.

Da li ovo znači kraj ovog mostarskog kluba koji u proteklom periodu radio zaista sjajne stvari ili ipak se ima novi plan?

Možda klub počne od samog početka u stvaranje jedne nove ere iz najnižih rangova bh. odbojka.

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (Ž):

Bilo kako bilo jedna tužna vijest na kraju kalendarske 2023. godine i nema sumnje da je dosta ljubitelja bh. sprota ostalo razočarano, posebno ljubitelja odbojke.

Istupanjem SOK Mostara, grad na Neretvi je ostao bez jednog od mnogih premijerligaša koji su prethodnih sezona nastupali u društvu najboljih.

Top Komentari

limvotemirvah
Na momenat sam se prepao, mislio tekst o nasoj filijali Velezu.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi