Odbojkaši Bosne savladali Kakanj

Dramatičan meč pripao domaćinu

Odbojkaši Bosne savladali Kakanj

A. Čaušević

U okviru drugog kola Premijer lige za odbojkaše, u doigravanju za prvaka BiH, u Sarajevu su se sastale ekipe OK Bosna Sarajevo i ekipa OK Kakanj. 

U dramatičnoj utakmici koja se igrala pet setova, pobjeda je zasluženo pripala domaćinu, ekipi Sarajevske Bosne. Rezultat po setovima: 20:25; 25:19; 25:19; 20:25 i 15:9.

U pobjedničkom timu u ovoj utakmici posebno je u fazi napada bio inspirisan Emir Makaš, čiji su smečevi bili izizetno jaki i precizni. Adnan Hurtić i Kenan Merdanović su imali nekoliko odličnih serija na servisu.

Kapiten ekipe, Amar Fatić nakon pobjede je izjavio: "Zadovoljni smo zbog pobjede, ali zbog naših navijača, ipak nam je malo žao zbog podjele bodova. Da smo bili samo malo više koncentrisani mogli smo do punog plijena protiv respektabilnog protivnika. Zadovoljstvo je bilo igrati pred prilično popunjenom dvoranom. Imamo iskusnu ekipu, ali smo večeras pokazali da imamo potencijal i kapacitet za velike stvari."

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (M):

Vrijedi istaknuti da je primjetno da se odbojkaška publika vraća u Skenderiju, a odbojkaši obje ekipe su im se odužili ovom odbojkaškom poslasticom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi