Zenica je spremna za početak Evropskog juniorskog prvenstva u odbojci
Zenička Arena će ugostiti selekcije BiH, Poljske, Slovačke, Srbije i Bjelorusije.

Italija otkazala dolazak

Zenica je spremna za početak Evropskog juniorskog prvenstva u odbojci

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

U Gradskoj Areni "Husejin Smajlović" u Zenici održana je  press konferencija povodom Evropskog prvenstva u odbojci za juniorke koje će biti prvo međunarodno takmičenje ovakvog tipa u Evropi ove godine. 

Jedina mrlja na ovaj događaj jeste što neće doći selekcija Italije, kojoj je Vlada ove zemlje zabranila dolazak u BiH, ostale ekipe su u Zenici i sve je spremno za početak takmičenja.

Predsjednik Odbojkaškog saveza BiH istakao je da mu je žao što neće biti gledalaca, ali i dao veliku zahvalnost Gradu Zenici zbog velike pomoći

"Kada nam je dodijeljena organizacijama, mislio sam da nikad neće doći ovaj dan, ali sretan sam što se ovo dešava u BiH i svijetu, ali mi je i žao što neće biti gledalaca. To nam je umanjilo prihod kako Odbojkaškom savezu, tako i gradu, ali snaći ćemo se kako znamo i umijemo. Žalosno je što nismo dobili ni marke pomoći ni od Kantona, ali ni od države, jedino što je Grad Zenica stala iza nas u punom kapacitetu i zbgo toga smo im beskrajno zahvalni", kazao je Fatić.

Veliku podršku u organizaciji događaja pružio je Grad Zenica, a gradonačelnik Fuad Kasumović je kazao da su sve procedure ispoštovane, te da će Zenica uvijek biti grad sporta i da će pružati podršku svim reprezentacijama

"Pokazali smo da ovdje sve reprezentacije mogu igrati i ugodno su se osjećale. Ovo je najveća svjetska manifestacija u vrijeme pandemije, ali i u ovakvim uvjetima smo se snašli. Poštujemo sve Covid procedure, sve će se primjenjivati i pokazat ćemo da smo Evropski grad. Iskrene čestitke svim reprezentacijama koje su došle i želim da se ugodno osjećaju u ovom gradu", kazao je Kasumović.

Selektor reprezentacije iskazao je zahvalnost domaćinu na prijemu, te uslovima kojih se ne bi postidili ni mnogo veće i razvijenije zemlje

"Obavili smo najveće pripreme do sada u trajanju od skoro mjesec dana. Konkurencija je bila žestoka tako da je 12 djevojaka najboljih i najspremnijih spremno za utakmice. Naše djevojke su spremne, radili smo po šest sati dnevno i daće zadnju kap energije da odbrane čast i ugled reprezentacije i ove zemlje. Borit ćemo se, sve selekcije su kvalitetne, ali se u sportu iznenađenja dešavaju, siguran sam da ćemo dati sve od sebe da napravimo što bolji rezultat", poručio je Natmir Buljubašić.

Evropsko prvenstvo počinje sutra, a trajat će do 30. augusta. U grupi s BiH su još Italija (Vlada im otkazala nastup), Poljska, Slovačka, Srbija i Bjelorusija, dok će u Osijeku pored Hrvatske igrati Turska, Bugarska, Njemačka, Rusija i Francuska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi