Ifet Mahmutović novi selektor odbojkaške reprezentacije BiH

Upravni odbor donio odluku

Ifet Mahmutović novi selektor odbojkaške reprezentacije BiH

Esmer Oštraković

Upravni odbor Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine jučer je donio odluku o imenovanju selektora muške seniorske odbojkaške reprezentacije BiH.

Trener OK "Bosna" iz Sarajeva, prof.dr. Ifet Mahmutović je izabran za novog selektora reprezentacije BiH u odbojci. Riječ je o provjerenom stručnjaku i jedinom treneru koji ima akademsku titulu doktora nauka u BiH.

Naime, Mahmutović je redovni profesor odbojke na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu.

Ovo je bitna odluka odbojkaškog saveza, pogotovo ako se ima u vidu da je muška odbojkaška reprezentacija bila potpuno neopravdano stavljena na stanje mirovanja.

Uz nekoliko nužnih kadrovskih promjena i uz sistemski pristup vođenju saveza, možda bismo konačno mogli vidjeti svjetlo na kraju tunela.

Iz odbojkaškog kluba "Bosna" su čestitali na imenovanju te istakli:

"Ponosni smo na imenovanje našeg trenera i mislimo da je potpuno zasluženo. Mi najbolje poznajemo rad prof. Mahmutovića, a kao klub smo uvijek stajali u službi države BiH. U svemu ovome vidimo pozitivan signal da je rad kluba prepoznat od strane saveza i ukupne javnosti. Bosna je jedan pokret koji će uvijek biti uz svoje članove".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi