Ukrajinske heroine: Odbojkašice iz Ukrajine pobjegle od rata, sada su u gradu na Neretvi
Foto: Screenshot

Igračice OK Balta

Ukrajinske heroine: Odbojkašice iz Ukrajine pobjegle od rata, sada su u gradu na Neretvi

Eldar Ganibegović

Studentski centar u Mostaru privremeni je dom za sedam ukrajinskih odbojkašica.

Radi se o igračicama Odbojkaškog kluba Balta koje su u Studenski centar stigle na njihov poziv, a trebalo bi stići i još ukrajinskih ekipa.

Prilog o ovome uradila je Federalna TV, a ukrajinske odbojkašice istakle su da su u Mostar putovale danima iz Ukrajine, te da u gradu na Neretvi nisu znale ništa.

Inače, Balta je mali grad na jugozapadu Ukrajine i tu nema rata, ali je 20 kilometara dalje druga priča. 

"Mi smo imale priliku da dođemo, ali mnogi nemaju tu mogućnost. Moji roditelji, moj brat i njegova supruga, mnogi prijatelji ne mogu izići iz svoga grada", navodi odbojkašica Lena Elkina.

"U Mostaru se sada osjećam sigurno. Odmorile smo se, ali naša srca nisu mirna zbog naših obitelji i prijatelja koji su ostali u Ukrajini. To je vrlo loše", kaže Olha Kačuz.

"Osim ove ekipe doći će i druge ekipe koje će živjeti u Studentskom centru, imati tri obroka dnevno i sve ostale usluge. Već od večeras krenut će trenirati s našim djevojkama. Imat će kompletan život kakav su imale u gradu iz kojeg dolaze“, ističe direktor Studentskog centra Mostar Dragan Mikulić.

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (Ž):

Inače, sve odbojkašice su složne u tome da žele da rat odmah prestane i da se vrate svojoj kući, te da sljedeći put u našu domovinu dođu turistički, jer je, kako su kazale, prelijepa.

Studentski centar Mostar postao je privremeni dom za sedam odbojkašica iz Ukrajine. Riječ je o ekipi odbojkaškog kluba...

Posted by federalna.ba on Thursday, March 10, 2022

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi