Bh. odbojkašice se okupljaju u Kaknju 20. aprila

Danas predstavljen plan

Bh. odbojkašice se okupljaju u Kaknju 20. aprila

S. Mlaćo

Nakon što je, selektor ženske seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Stevan Ljubičić objavio uži spisak odbojkašica za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, danas je u prostorijama hotela "Kakanj" u Kaknju održana press konferenciju povodom nastupa BH odbojkašica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021 i CEV Srebrenoj ligi.

Prisutnima su se obratili predsjednik Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine Alija Fatić, generalni sekretar Adnan Talić, direktor JU KSC Kakanj Mirza Mušija te direktor hotela "Kakanj" Amir Hadrović.

Nakon otvaranja press konferencije i uvodnih riječi generalnog sekretara Adnana Talića, prisutnim se obratio predsjednik Alija Fatić te naveo da je ovo velika prilika ali i iskorak za Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Fatić je istakao da je veoma zadovoljan odzivom reprezentativki koje nastupaju u inostranim klubovima te da veoma ambiciozno ulaze u kvalifkacione turnire za Evropsko prvenstvo te turnire Srebrene lige.

Nakon obraćanja predsjednika Fatića, prisutnima se obratio direktor JU KSC Kakanj, gospodin Mirza Mušija koji je izjavio da je veoma zadovoljan i počašćen što je Kakanj domaćin priprema ženske seniorske reprezentacije. Mušija je također izjavio da je Kakanj dugi niz godina planirano ulaže u kulturu i sport te da je ovo pokazatelj da je ova općina na odličnom putu te da se nada da će Kakanj u budućnosti biti domaćin međunarodnih utakmica.

Nakon obraćanja medijima, predsjednik Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine i direktor hotela "Kakanj" su potpisali ugovor o pružanju usluga ishrane i smještaja.

Bh. reprezentativke se okupljaju u Kaknju 20. aprila i u ovom gradu će boraviti do 3. maja kada putuju u Latviju (Daugavpils) na prvi kvalifikacioni turnir te se potom vraćaju u Zenicu i nastavljaju svoj put ka Evropskom prvenstvu.
U grupi F sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine još se nalaze Slovenija, Češka i Latvija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi