Bh. odbojkašice sa navijačima proslavile plasman na EP
FOTO: D. Kurbegović

Sjajna atmosfera u Zenici

Bh. odbojkašice sa navijačima proslavile plasman na EP

H. Zilić

Iako su poražene od Slovnije sa 3:1 u šestom kolu kvalifikacija za EP, odobjkašice Bosne i Hercegovine jučerašnjim su trijumfom protiv Latvije izborile historijski plasman na prvenstvo Evrope.

Nakon večerašnjeg meča, naše djevojke su historijski plasman proslavile sa bh. navijačima u Areni u Zenici.

CEV je dozvolio da 1.000 navijača bude prisutno u ovim kvalifikaiconim mečevima, tako da je večerašnja atmosfera malo podsjetila na vremena prije pandemije koronavirusa koja je usporila, a u određenim trenucima i zaustavila sport u svijetu.

Sigurni smo da nije vrijeme pandemije i mjera da bi večeras Arena u Zenici bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

Pored izabranica Stevana Ljubičića iz naše grupe plasman na Evropsko prvenstvo je izborila i selekcija Češke kao pobjednik grupe. Na Evropskom prvenstvu će učestvovati 24 najbolje selekcije Starog kontinenta, a naše djevojke će u četvrtak 20. maja saznati protivnice nakon žrijeba u Beogradu.

Top Komentari

Sierra_Leone1946
Kraljice
5 0
emanuelmacron
fala vam sto postojite i ujlepsavate nam zivot bez ikakva novca.Bosna jos samo zene ima,i lijepe i vrijedne.Treba pokrenuti inicijativu da ove svoje lijepe djevojke ispratimo u evropu kao kraljice ,evo prvi cu da doniram novac samo nek naprave ziro racun.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi