Odbojkaši sarajevske Bosne juniorski prvaci BiH

Završnica odigrana u Sarajevu

Odbojkaši sarajevske Bosne juniorski prvaci BiH

H. Zilić

Danas je u Sarajevu u dvorani "OŠ Umihana Cuvidina" završeno juniorsko prvenstvo u odbojci za muškarce.

Ekipe koje su kroz entitetska takmičenja izborile plasman na finalno, državno, takmičenje su:

OK Bosna Sarajevo
OK Borac Banja Luka
OK Gradina Srebrenik
OK Modriča.

Nakon uzbidljivih mečeva titulom juniorskog prvaka BiH okitili su se odbojkaši OK Bosna. Koliko su Bosnaši bili superiorni u ovoj konkurenciji, dovoljno govori podatak da u cijelom prvenstvu nisu izgubili niti jedan set. Za najboljeg igrača finalnog turnira izabran je odbojkaš Bosne, Hasan Hadžić. Drugo mjesto pripalo je ekipi Modriče, a treće mjesto ekipi Gradine iz Srebrenika.

Trener OK Bosna Denis Dautović je izjavio: "Moram reći da ovaj rezultat nije slučajan i da sam presretan. Momci su vrijedno radili u proteklom periodu, a klupsko rukovodstvo je u punom kapacitetu stalo iza ovog projekta. Poslije tačno deset godina, Bosna je opet prvak naše države. Ovi momci su naša budućnost."

Bosna na ovaj način završava jednu jako uspješnu sezonu. Prvi tim Bosne je izborio učešće u Evropi kroz odbojkaški CEV Challenge cup, a juniori su prvaci BiH.

Na kraju, treba pohvaliti rad uprave kluba tokom cijele sezone, kao i besprijekornu organizaciju ovog turnira.

Top Komentari

stranputica
Znači može se. Ipak, nisu samo pare u pitanju. Svaka čast pobjednicima.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti