Odigran prvi memorijalni odbojkaški turnir "Maja Đokić"
Memić (s loptom) pokazao da još nije za staro gvožđe

OK Bosna prva u muškoj, ŽOK Novi Grad u ženskoj kategoriji

Odigran prvi memorijalni odbojkaški turnir "Maja Đokić"

E. Haračić, foto: E. Haračić

Ovog vikenda u sarajevskoj Skenderi održan je 1. memorijalni odbojkaški turnir "Maja Đokić" u organizaciji OK Bosna.

Uz učešće po četiri muške i četiri ženske ekipe iz Sarajeva, utakmice su igrane u dvije dvorane bez prisustva publike zbog epidemioloških mjera.

Zavidne odbojkaške kvalitete pokazala je ekipa OK Bosna koja je osvojila muški turnir, dok je na ženskom turniru slavila ekipa ŽOK Novi Grad. Ipak, sve simpatije prisutnih pobrala je ekipa veterana - OK Bosna Original koji su turnir završili bez bodovne, ali sa dvije moralne pobjede, savladavši godine koje nose na leđima.

Dodijeljena je i nagrada za igračicu koja podsjeća na Maju i koja ponijela pehar "Majina zvijezda", a to je ove godine Džejlana Alić iz OK Novi Grad.

Rezultati muškarci:

1. mjesto: OK Bosna
2. mjesto: OK Bosna junior
3. mjesto: OK Ilidža

Rezultati žene:

1. mjesto: OK Novi Grad
2. mjesto: OK Sa volley
3. mjesto: Majini prijatelj

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (M):

Pred otvaranje turnira uručene su i plakete za igrače OK Bosna koji su odigrali po više od 300 utakmica u istoriji ovog kluba: Imširović, Peljto, Turčalo, Bucalović, Fazlagić, Spahović, Memić, Dautović i Fatić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi