Položen vijenac uoči otvaranja memorijalnog turnira "Maja Đokić"

Na spomeniku Djeci opkoljenog Sarajeva

Položen vijenac uoči otvaranja memorijalnog turnira "Maja Đokić"

O. Lekić

U okviru aktivnosti organizacije memorijalnog turnira "Maja Đokić", danas su majina majka Melita Ahić Đokić i predstavnici Odbojkaškog kluba Bosna položili vijenac na spomeniku Djeci opkoljenog Sarajeva, ispod imena poginule odbojkašice Maje Đokić. 

Nakon toga, u istom sastavu su posjetili mjesto njenog vječnog počivališta na sarajevskom groblju Lav. Prigodan i vrlo emotivan govor tom prilikom održao je Slobodan Stajić, sarajevski novinar i putopisac, koji je u Oslobođenju objavio tekst o Majinoj pogibiji koji su prenijeli mnogi svjetski mediji.

Ujedno, bivši igrači su obišli grobove i mezare svojih preminulih i poginulih članova Bedrudina Kamerića, Emira Fazlagića, Zorana Zulčića, ali i nekada vrlo poznate i uspješne menadžerice Mirsade - Mire Poljo.

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (M):

Podsjećamo sutra se u Sarajevu održava memorijalni turnir u Majinu čast, a kako najavljuju organizatori, biće to prilika da se klub zahvali igračima koji su odigrali preko 300 utakmica u dresu Odbojkaškog kluba Bosna iz Sarajeva i obilježili bogatu historiju ovog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi