OK Bosna u polufinalu play-offa

OK Bosna u polufinalu play-offa

O. Lekić

U okviru 1/4 finala Play off-a Premijer lige BiH u odbojci za muškarce, u Banjalučkoj dvorani Borik, sastale su se ekipe Borca i Bosne iz Sarajeva. 

Nakon prve utakmice odigrane u Sarajevu gdje je Bosna pobijedila 3:0, u drugoj, revanš utakmici, Bosna je uspjela jednakim, maksimalnim, rezultatom savladati domaćina rezultatom 0:3 (po setovima 22:25, 22:25, 22:25).

Bila je to još jedna rutinska pobjeda sarajevskog tima. Interesantno je da su sva tri seta okončana identičnim rezultatom 25:22 u korist gostiju iz Sarajeva koji tako odlaze u narednu fazu takmičenja.

Sarajevski Studenti su ovom pobjedom ovjerili prolaz u 1/2 finale Play off-a Premijer lige BiH, gdje očekuju pobjednika duela OK Modriča - HOK Domaljevac.

Domaljevac je protekle noći slavio na gostovanju u Modriči s 3:0. Tako su izjednačili seriju na 1-1, pa će protivnika OK Bosna donijeti treći duel.

HOK Domaljevac je regularni dio sezone Premijer lige BiH završio na prvom mjestu što im je donijelo prednost domaćeg terena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti