Derbi kola opravdao očekivanja: Bosna i Kakanj odigrali sjajan meč

Meč odlučen u petom setu

Derbi kola opravdao očekivanja: Bosna i Kakanj odigrali sjajan meč

E. Ganibegović

U sarajevskoj Skenderiji odigrana je derbi utakmica 2. kola Premijer lige BiH u odbojci između starih rivala OK Bosna iz Sarajeva i OK Kakanj. 

Utakmica je odigrana baš onako kako se od ovih ekipa očekuje. Kakanj je poveo nakon početnog vodstva Bosne, preokretom i prvi set dobija rezultatom 25:23.

U drugom setu Bosna dodaje gas i osvaja ga superiorno rezultatom 25:17. I treći set studenti rješavaju u svoju korist. U četvrtom setu, kada se očekivala lagana završnica utakmice od strane Bosne, Kakanj podiže nivo svoje igre i osvaja ovaj set, što je značilo da će se igrati peti set.

U posljednji period igre Kakanj ulazi ofanzivno i kada su svi u dvorani već očekivali pobjedu gostiju, pri rezultatu 8:12 u korist gostiju, Bosna pokazuje zube, izjednačava rezultat, a zatim pobjeđuje. U poen razlici peti set rješava u svoju korist rezultatom 20:18.

Ovom pobjedom Bosna je osvojila dva boda, a Kakanj jedan.

U igri Bosne danas se posebno istakao Vedad Abdulahović, dok je u ekipi Kaknja bolji od ostalih bio Tadić.

Oglasi

Opis nije dostupan.

Kondicioni trener Bosne, Muhamed Kadrić je izjavio:

"Drugom pobjedom u prva dva kola, Bosna je najavila da ima ekipu za visoke domete u tekućoj sezoni. U klubu smo zadovoljni startom, obzirom da prema planu dobro igramo i u Kupu BiH. Iako smo očekivali svih šest bodova iz ove dvije utakmice, ni pet nije loše. Već u idućem kolu nas očekuje novi derbi protiv ekipe Borca iz Banje Luke, gdje ćemo zaista vidjeti kakav je potencijal naše ekipe."

Takođe, treba reći, ženska ekipa Bosne koja se takmiči u 1. ligi Federacije BiH, je u prva dva kola uvezala dvije pobjede i lider je na tabeli.

Opis nije dostupan.

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (M):

Premijer liga BiH, 2. kolo:

OK Bosna - OK Kakanj 3:2 (23:25; 25:17; 25:20; 19:25; 20:18)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi