OK Kula Gradačac nakon drame srušila Slobodu u Mejdanu
Sjajna odbojka u Mejdanu, maratonski susret od gotovo tri sata pripao je ekipi Kule

Prva utakmica četvrtfinala play-offa

OK Kula Gradačac nakon drame srušila Slobodu u Mejdanu

E. Dindić, foto: E. Dindić

U prvoj utakmici četvrtfinala play-offa za odbojkašice večeras su svoj susret odigrali Sloboda i Kula Gradačac. Bila je ovo drama u više činova koja je na kraju pripala gošćama rezultatom 2:3(23:25, 25:23, 25:19, 12:25, 17:19).

Odlično otvaraju susret gošće iz Gradačca i prvi set rješavaju u svoju korist rezultatom 25:23. Uzvraćaju domaće odbojkašice identičnim rezultatom u drugom setu.

Treći set maestralano igra Sloboda i bez većih problema osvaja sa 25:19, za vodstvo 2:1 u setovima. Kada su odbojkašice Slobode trebale  da završe ovaj susret i ostvare pobjedu,  budi se Kula na čelu sa sjajnom kapitenicom Anđelkom Radišković koja je bila nezaustavljiva i ovaj set osvajaju rezultatom 25:12 za poravnanje na 2:2 u setovima

U odlučujućem petom setu prava drama smjenjivale su se ekipe u vodstvu, ali na kraju sa poenima kapitenice Radišković za 19:17 u ovom setu, na kraju slave veliku pobjedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi