OS BiH obradovao klubove iz poplavljenih područja

OS BiH obradovao klubove iz poplavljenih područja

A. Beganović

Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine podijelio je opremu iz donacije CEV-a koja je namijenjena klubovima zahvaćenim prošlogodišnjim elementarnim nepogodama. 

U donaciji CEV-a nalazi se 250 MVA-200 Mikasa odbojkaških lopti, 400 SV-3 odbojkaških lopti za škole odbojke, 150 VLS-30 Mikasa lopti odbojke na pijesku i 150 Mikasa odbojkaških mreža za dvorane.

Predsjednik Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine Milutin Popović istakao je da kontigent opreme iz CEV-a prevazilazi potrebe klubova iz poplavljenih područja pa je ona raspoređena i ostalim klubovima iz cijele BiH.

"Ova podrška je namijenjena Savezu, a mi smo u skladu sa kriterijumima u vezi sa posljedicama od elementarnih nepogodama, odlučili da je dodijelimo prioritetno klubovima iz područja pogođenim elementarnim nepogodama, a takvih je bilo 38. Dio opreme koji prevazilazi  potrebe tih poplavljenih klubova podijelili smo ostalim sredinama vodeći računa o kriterijumima i razvoju odbojke u BIH. Podloge za takmičenja u dvoranama, koje takođe trebaju da budu na raspolaganju, biće raspoređena u dva regionalna prostora u BiH, vlasnik će biti Odbojkaški savez ali će ta oprema biti na raspolaganju klubovima", rekao je Popović i dodao da se u vrijeme velike krize ulažu značajni napori da se održi kvalitet odbojke.


"U vrijeme kada iz budžeta BiH sportski savezi dobijajau minorna sredstava, u vrijeme ekonomske krize mi smo se opredijelili da pokušamo kroz ulaganje u razvoj odbojke da pokušamo zadržati nivo kvaliteta ali i da učinimo dodatni napredak. Ovog ljeta u pripremi je projekat opremanja terena odbojke na pijesku u okviru kojeg ćemo opremiti do 40 terena. U toku je realizacija projekta koji smo pokrenuli uz podršku Olimpijskog komititeta, odnosno olimpiske solidarnosti.  Od Olimpijske solidarnosti dobili smo 30.000 dolara iz kojih finasiramo dva sedmodnevna semira u kojima učestvuje po 40 trenera iz prostora Odbojkaških saveza Republike Srpske i Federacije BiH, a predavači na tim seminarima su predavali sa licencom eksperta FIVB-a. Takođe, u saradnji sa nacionalnim savezima iz regiona, imamo konsultacije u vezi sa pripremom projekta saradnje pomirenja, rada sa mladim odbojkašima i perspektivnim trenima koji ćemo realizovati u budućnosti", zaključio je predsjednik OS BIH Milutin Popović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.