Šesta pobjeda za ŽOK Gacko, trijumfi OK Sloboda i HE na Drini

Šesta pobjeda za ŽOK Gacko, trijumfi OK Sloboda i HE na Drini

M. Šljivak

Vrlo interesantne duele gledali smo u 6. kolu odbojkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine za žene.

OK Sloboda je u Tuzli bez većih problema savladao ekipu Inova iz Banja Luke.

Tuzlanke su pružile izuzetno dobru partiju i slavile su sa 3:0, po setovima 25:14, 25:22 i 25:13.

Samo u drugom setu gošće su uspjele ozbiljnije da zaprijete. Ipak, nisu uspjele da uzmu barem set i Sloboda je na kraju lagano stigla do pete pobjede u sezoni, četvrte maksimalnim rezultatom.

Pet setova viđeno je na utakmici u Foči gdje je domaći OK Maglić poražen sa 2:3 (19:25, 19:25, 25:22, 26:16, 10:15) od HE na Drini iz Višegrada.

U velikoj borbi gošće su imale više koncentracije i slavile su nakon pet setova, iako su u jednom trenutku imale veliku prednost od 0:2 u setovima.

OK Novi Grad je na svom terenu poražen od ŽOK Gacko sa 1:3, po setovima 17:25, 25:20, 23:25 i 15:25.

U zaista uzbudljivom meču gošće su na kraju ipak pokazale više i na kraju su upisale svoju šestu pobjedu iz isto toliko utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi