OK Bosna bez većih problema upisala pobjedu protiv Slobode
Odbojkaši Bosne jednostavno su protutnjali kroz Mejdan, te zakoračili jednom nogom u finale

Sarajevski odbojkaši jednostavno su bili bolja ekipa u današnjem susretu

OK Bosna bez većih problema upisala pobjedu protiv Slobode

E. Dindić, foto: E. Dindić

U prvoj utakmica play-offa  Superlige FBiH za odbojkaše svoj susret su odigrali Sloboda i Bosna. Bila je ovo igra mačke i miše gdje su iskusni odbojkaši iz Sarajeva bez većih problema slavili sa 3:0 u setovima (21:25,20:25,18:25).

Od prvog seta odbojkaši Bosne predvođeni Sanjinom Bezdrobom sigurno su gradili prednost, te nisu dopuštali ni u jednom trenutku u prvom setu da domaći odbojkaši ugroze njihovo vodstvo. Prvi set je završen sigurnim rezultatom 21:25.

Drugi set sličan kao prvi, odbojkaši iz Sarajeva koriste i najmanju grešku domaćeg tima, te i ovaj set osvajaju rezultatom 20:25. Treći set Sloboda je položila oružje, te bilo je samo pitanje rezultata sa koliko poena prednosti će završiti ovaj set. Na kraju sigurnih 25:18 za ubljedljivu pobjedu od 3:0 u setovima.

Sigurno veliki kapital pred uzvrat koji je za sedam dana za rasporedu, i slobodno možemo reći da su odbojkaši Bosne jednom nogom zakoračili u finale, gdje ih očekuje borba za povratak u Premijer ligu BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi