ŽOK Gacko slavilo u Mostaru protiv SOK Mostar
SOK Mostar zabilježio je prvi ovosezonski poraz

Prvi poraz mostarskih odbojkašica

ŽOK Gacko slavilo u Mostaru protiv SOK Mostar

Odbojkašice ŽOK Gacko odnijele su večeras u sklopu 4. kola Premijer lige za žene pobjedu u Mostaru protiv SOK Mostar rezultatom 3:2 u setovima (27:25, 22:25, 20:25, 25:17, 12:15)

Sraz dvije dosad neporažene momčadi donio je sjajnu odbojku u dvorani na Bijelom Brijegu.

Domaće su dobro ušle u meč i uspjele u svoju korist riješiti prvi set koji je obilovao preokretima i izmjenom u vodstvu. No tada gošće iz Gacka dižu razinu svoje igre dok se kod SOK Mostar osjeti pad te Gačanke rješavaju dva iduća seta u svoju korist. 

Da drama ne bi izostala pobrinule su se domaće odbojkašice koje su sjajnom igrom uvjerljivo dobile četvrti set 25:17 te je o pobjedniku odlučivao peti set.

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (Ž):

I taj dio igre krenuo je sjajno po Mostarke koje su povele s 4:1 pa se činilo da će domaće djevojke i nakon ove utakmice ostati neporažene. No tada se bude Gačanke, stižu i prestižu vodstvo Mostarki te nakon velike borbe slave s 15:12 i u Gacko nose veliku pobjedu. 

Gacko je i dalje bez poraza nakon 4 kola dok je SOK Mostar sada na omjeru 3-1. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi