"Zlatni ljiljani" savladali Srbiju na startu Svjetskog prvenstva
FOTO: T. Hebib

Krenuli smo odlično u lov na novu medalju

"Zlatni ljiljani" savladali Srbiju na startu Svjetskog prvenstva

H. Zilić

U Sarajevo je počelo Svjetsko prvenstvo u sjedećoj odbojci. Naša reprezentacija jedan je od favorita za zlatnu medalju, a naši "Zlatni ljiljani" su furiozno otvorili takmičenje u grupnoj fazi i savladali selekciju Srbije sa 3:0.

Duel između Bosne i Hercegovine i Srbije odigran je u sklopu grupe A, naša selekcija je pokazala snagu odmah na startu. Savladali smo Srbiju sa sigurnih 3:0, iako je meč počeo iznenađujuće nervozno sa naše strane.

Srbija je dobro otvorila prvi set. Poveli su sa 2:6, a sredinom seta imali su čak prednost 10:15, a onda uraganska igra naših zlatnih momaka. U finišu prvog seta bh. reprezentativci napravili su seriju od 15:2 i priveli set kraju sa 25:17.

Kao da ih je ozbiljan start Srbije probudio i razdrmao pa su naši momci odigrali perfektan drugi set i sve završili za 16 minuta igre, rezultat drugog seta glasio je 25:7 u našu korist.

I treći set otvaramo sjajno. Poveli smo 8:3, nakon čega je selektor Srbije zatražio time out da se prekine naša serija. Našim protivnicima je to malo pomoglo stižu na -2 sredinom seta, rezultat je glasio 13:11. Zatim Srbija ima i egal, rezultat u trećem setu je bio 17:17.

U finišu trećeg seta Bosna i Hercegovina ubacila je u brzinu više, privela set kraju sa 25:22 za konačnih 3:0.

Oglasi

Bosna i Hercegovina Srbija 3:0 (25:17, 25:7, 25:22)

U grupi A pored selekcija Bosne i Hercegovine i Srbije nalaze se još SAD i Japan, a oni će svoj meč prvog kola igrati od 17 sati i 30 minuta.

Pored naše muške selekcije na ovom prvenstvu učestvuje i naša ženska reprezentacija u sjedećoj odbojci. Naše djevojke su u grupi sa selekcijama Ruande, Ukrajine, Mađarske i Poljske.

Prvenstvo se igra u dvorani hotela Hills na Ilidži gdje je sinoć bila sjajna ceremonija svečanog otvaranja, a mnogi smatraju da će ovo biti najbolje prvenstvo svijeta u historiji sjedeće odbojke.

Nadamo se da ćemo na kraju imati dosta razloga za slavlje te da će nas momci i djevojke obradovati novim vrhunskim rezultatima.

Top Komentari

Mowzilla
Aferim nasi pravi ljiljani ⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️
7 0
Prazina
Čudan sport skroz. Ovi danas timovi jedni druge napravili sportistima.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi