SOK Mostar uvjerljivo se plasirao u finale Kupa FBiH
Mostarke su se plasirale u finale Kupa Federacije

Mostarke uvjerljive i u trećem nastupu u ovoj sezoni

SOK Mostar uvjerljivo se plasirao u finale Kupa FBiH

Odbojkašice SOK Mostar sinoć su zabilježile novu pobjedu od početka natjecateljske sezone 2019/20.

Mostarke su na svom parketu u dvorani Bijeli Brijeg uvjerljivo slavile protiv djevojaka iz Lukavca, ekipe Smeč rezultatom 3:0 po setovima 25:17, 25:06 i 25:17 u utakmici polufinala Kupa Federacije. Nisu najbolje odbojkašice SOK Mostar otvorile ovaj susret. Odbojkašice Smeča u početku prvog seta igrale su dobro i imale prvim dijelom seta čak i prednost, no SOK Mostar povezao je redove i furioznom završnicom riješio prvi set u svoju korist rezultatom 25:17.

U drugom setu postojala je samo jedna ekipa na parketu a to je bio SOK Mostar. Raspoložene Češić, Divljan i Brekalo dirigirale su igrom Mostarki te u drugom setu svoje protivnice deklasirale s visokih 25:06.

Treći set je ponovno donio buđenje gosti iz Lukavca no ništa što su gošće večeras odigrale nije bilo dovoljno da se ozbiljnije ugrozi pobjeda SOK Mostar koji se ovim trijumfom plasirao u finale Kupa Federacije BiH gdje će se sastati s ekipom ŽOK Tuzla koja je u drugom polufinalu bila bolja od ŽOK Novi Grad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi