Srbija juriša ka medalji Evropskom prvenstvu

Orlovi lagano do četvrtfinala

Srbija juriša ka medalji Evropskom prvenstvu

M. Šljivak

Odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtifnale Evropskog prvenstva nakon što je večeras savladala selekciju Češke s 3:0, po setovima 25:21, 26:24 i 25:21.

Srbija je bez većih problema preko Češke došla do četvrtfinala Evropskog prvenstva koje se igra u Italiji. Česi nisu uspjeli napraviti previše iako su bili veoma tvrd orah.

Prvi set Srbija dobija bez većih problema. Orlovi kontrolišu rezultat, uspjeli su se na vrijeme odvojiti i nisu dopustili Česima da im zaprijete, te završavaju priču s 25:21.

U drugom setu velika borba s obje strane. Prava rovovska bitka se vodila, utakmica je bila u egalu, ali Srbija je ponovo najbolja kada je to najviše potrebno i dobija drugi set sa 26:24.

Nije Češka odustajala. Pokušali su se vratiti u trećem setu, imali su periode odlične igre, ali to protiv favorizovanog protivnika nije donijelo previše.

Oglasi

Srbija je ponovo u ključnim trenucima mnogo bolji rival. Slomili su otpor protivnika, dobili set s 25:21 i s ukupnih 3:0 odlaze u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Protivnik Orlova u ovom dijelu nokaut faze bit će pobjednik meča između Poljske i Belgije.

Dosadašnji parovi četvrtfinala izgledaju ovako:

Italija - Nizozemska
Francuska - Rumunija
Slovenija - Ukrajina

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi