Za osvojeni Kup BiH trener i igračice Bimal Jedinstva dobili po 0.50 KM!

Ukupna nagrada 10 KM

Za osvojeni Kup BiH trener i igračice Bimal Jedinstva dobili po 0.50 KM!

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina je po mnogim stvarima zemljama apsurda, posebeno je to izraženo u svijetu sporta. 

Posljednja u nizu situacija koje se mogu upisati u rubriku "bizarno" se odnosi na novčanu nagradu pobjedniku Kupa BiH u odbojci.

Bimal Jedinstvo je već godinama najuspješniji odbojkaški klub u BiH stoga uopšte nije iznenađenje što je u sezoni iza nas osvojen Kup naše zemlje.

Međutim, ono što je iznenađujuće je iznos novčane nagrade za pobjedu u ovom takmičenju.

Naime, kako je klub iz Brčkog objavio na svojoj Facebook stranici za osvojeni Kup odbojkašice Bimama su dobile ukupno 10 KM što znači da će svakoj igračici i treneru pripasti po 50 pfeninga.

"Domaćin i organizator finala Kupa BiH, BL Volley iz Banja Luke, pobjedniku Kupa je nakon četiri mjeseca uplatio novčanu nagradu (10 KM). Da nije smiješno, bilo bi žalosno. Svaka igračica i trener našeg kluba dobiće po 50 feninga od nagrade. I to je odbojka", kazali su iz kluba u opisu fotografije na kojoj se vidi uplata u iznosu od 10 KM.

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (Ž):

Top Komentari

Ninoox
Nista novo za ovu drzavuu!!!
5 1
Rus
Organizator se potrudio
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi