Belgija furiozna u Zenici: Bh. odbojkašice Zlatnu ligu okončale bez trijumfa
FOTO: D. Kurbegović

Novi poraz

Belgija furiozna u Zenici: Bh. odbojkašice Zlatnu ligu okončale bez trijumfa

Haris Zilić

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je posljednji duel u ovoj sezoni Zlatne lige u okviru grupe A, nažalost upisale i četvrti poraz u isto toliko mečeva.

Naše djevojka su večeras poražene od Belgija u susretu odigranom u Zenici.

Belgijanke su slavile sa 0:3 u setovima.

Prvi set ponudio je dosta borbe, preokreta, lijepih poena. Na kraju smo gledali egal i dramu, ali nažalost set je pripao Belgijankama sa 23:25.

U drugom setu furiozna igra Belgije, naše djevojke nisu imale šanse i drugi set su gošće dobile 14:25 za 0:2.

U trećem setu bolje otvaranje naše selekcije.

Oglasi

Stigli smo do prednosti 9:6, ali onda serija Belgija 7:0 koje je preokrenula set. Belgijanke su otišle na +4 i tu prednost održavale do kraja trećeg seta.

Na kraju tećeg seta rezultat je glasio 18:25 za Belgiju.

Tako su naše djevojke Zlatnu ligu završile sa četiri poraua u četiri meča i sa jednim osvojenim bodom u onom porazu od Švedske 3:2.

Zlatna liga je poslužila selektoru Stevanu ljubičiću kao i jedan vid prirpema za Evropsko prvenstvo koje je u augsut na kojem će nadamo se naše djevojke pokazati puno bolju igru.

Zlatna liga, grupa A, 4. kolo:

Bosna i Hercegovina - Belgija 0:3 (23:25, 14:25, 18:25)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi