Skaka nagradio golmana Plakala i sestre Makaš

Priznanja za bh. sportiste

Skaka nagradio golmana Plakala i sestre Makaš

E. Škorić

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka je danas uručio priznanja nekolicini bh. sportista.

Skaka je, između ostalog, uručio zlatnik Grada Sarajeva 25-godišnjem golmanu Emiru Plakalu. Bivši golman Sarajeva danas brani u trećoj ligi Švedske.

"Bila mi je čast i zadovoljstvo danas primiti zlatnik Sarajeva od gradonačelnika Abdulaha Skake", napisao je Plakalo.

Inače, Skaka je danas u Vijećnici primio i velike nade bh. taekwondoa, sestre Džejlu, Ejlu i Ajnu Makaš, koje je također darovao zlatnicima Grada Sarajeva.

"Džejla, Ejla i Ajna nas u svijetu predstavljaju na najbolji način i hrabro ruše predrasude da su borilački sportovi isključivo muški. Važna je poruka koju šalju svojim vršnjacima kojima trebaju biti ponos i uzor. Baviti se sportom znači zdravo odrastati. Od neprocjenjivog značaja su i prijateljstva i iskustva koja stiču širom naše zemlje i šire. Bosna i Hercegovina je oduvijek bila riznica sportskih potencijala. Grad Sarajevo će kao i do sada, nastaviti da ulaže u sport i pruža podršku mladima", kazao je Skaka.

Promo

Top Komentari

user1583752673
Sto je Plakalo dobio nagradu!? Ukinite tu nagradu postala je zesca sprdacina, samo se blamirate
5 0
GuiliDamou
Ma skaka mislio da je Šehić pa mu dao zlatnik...
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi