Bh. ragbijaši savladali Andoru

Upisali prvu pobjedu

Bh. ragbijaši savladali Andoru

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u ragbiju u trećoj utakmici Evropskog prvenstva konferencije 1 jug savladala je selekciju Andore sa 20:17.

Bh. selekcija u prva dva kola doživjela je poraze, prvo od Malte u Zenici, a onda u gostima protiv Izraela. U trećem kolu naši ragbijaši uspjeli su upisati pobjedu protiv Andore sa 20:17.

Ovom pobjedom bh. ekipa još uvijek ima šansi da izbori opstanak u ovoj konferenciji, ali jasno je da će biti jako teško do samog kraja. Bh. selekcija pokazala je snagu u meču s Andorom jer smo imali zaostatak od čak 10:0.

Međutim, do kraja utakmice naša ekipa je zaigrala mnogo bolje i na koncu je uspjela da slavi sa 20:17. U posljednjem kolu naši ragbijaši igraju u gostima protiv selekcije Hrvatske.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi