Nevjerovatno, ali istinito: Iranski div hit u Riju

Visok čak 2,46 metara

Nevjerovatno, ali istinito: Iranski div hit u Riju

E. Čaušević

Reprezentacija Irana u sjedećoj odbojci jedan je od glavnih favorita za osvajanje zlata na Paraolimpijskim igrama u Riju.

Iranci su prije nekoliko dana savladali našu selekciju koja brani zlato iz Londona. Ipak, ovoj reprezentaciji utakmice su dodatno olakšane jer u svojoj ekipi imaju jednog nevjerovatnog igrača. 

Naime, za Iran igra Morteza Mehrzad koji je bez premca najdominantniji u Riju. Mehrzad jevisok nevjerovatna 2,46 metara, te je sigurno jedan od najviših ljudi na planeti.

On boluje od akromegalije, odnosno poremećaja hormona zbog kojeg mu pretjerano rastu lice, stopala i ruke. Kada je imao 16 godina ovaj reprezentativac Irana bio je visok skoro dva metra. Kao tinejdžer je doživio nesreću zbog koje mu je presala rasti desna noga.

Desna noga mu je 15 centimetara kraća od lijeve i zbog toga se počeo baviti sjedećom odbojkom. Selektor Irana je sada svog najboljeg igrača prvi put gledao na TV-u i odmah ga je pozvao u reprezentaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi