Na koridi je izazivao bika, a onda je stigao trenutak koji je sve prisutne šokirao

Glumio "junačinu"

Na koridi je izazivao bika, a onda je stigao trenutak koji je sve prisutne šokirao

Haris Zilić
Teme:

Borba i trke bikova popualrne koride sve popularnije su u Španiji i latino državama Amerike.

Međutim na pomenutim koridama često vidimo dosta užasnih scena kada gledaoci i takmičari izazivaju bikove ili ulaze u direktne borbe s njima.

Jedan takav video pojavio se sa lokalne koride gdje su tri bika bila vidno izenrvirana i jendog od učesnika koji je izazivao bik je oborio na zemlju silovitim udarcem.

Momak je brzo ustao, ali vidno preplašen i uznemiren nakon udarca, dok su nejgove kolege pobjegle na ogradu kako bi izbjegle napad ljutih bikova.

Inače, sredinom godine u Valenciji je održana korida na kojoj je bilo dsetine povrijeđenih i troje mrtvih u utci sa bikovima.

Oglasi

Grupe za prava životinja dugo ističu da je ova manifestacija opasna kako za ljude, tako i za životinje i napominju da je u posljednjih osam godina 20 ljudi izgubilo živote na ovim mainfestacijama.

Koride su i dio nacionalnog ponosa u Latinskoj Americi, a popularni El Matadori se smatraju za nacionalne heroje. Čak se smatra i jednim vidom sporta.

Sve je to dobro do protiče u granicama sigurnog, ali većinom se dese strašne scene kao i ova na prikazanom videu.

Dok koride u arenama imaju drugačija pravila, trke sa bikovima su puno opasnije.

Trka izgleda tako što bikovi jure ulicama, a odvažni "junacio" trče ispred njih i trude se da izbegnu stampedo i rogove životinja.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije