Mala, ali ponosna: "Stisni peticu", vidimo se na Evropskom prvenstvu!

Veliki rezultat bh. sporta

Mala, ali ponosna: "Stisni peticu", vidimo se na Evropskom prvenstvu! · Komentar

H. Zilić

Godina u kojoj se gleda izlaz iz globalne krize, godina je najvećeg uspjeha bh. sporta.

Zvuči malo čudna definicija, ali se podudara s onom da smo najjači, kad je najteže. Ovaj put bez navijača, euforije u nekoj tišini, pet puta ćemo otvoriti vrata Evropskog prvenstva. 

Bosna i Hercegovina će imati pet selekcija na Evropskom prvenstvu u četiri različita kolektivna sporta. Kada je sve prošlo, prenoćilo, smirilo, tek shvatamo važnost ovog nevjerovatnog rezultata.

Počelo je tamo gdje smo i u najtežim danima došli na mapu sportske Evrope. Pod obručima.

Prvo su naše dame "ošamarile" silnu Rusiju u St. Petersburgu, a onda je čudesni Vedran Bosnić, sa nekim novim klincima držao časove košarke u kvalifikacijama. I obje selekcije otvoriše vrata Euobasketa, vratiše nas na kraj prošlog stoljeća, kada smo znali imati dvije košarkaške selekcije na Eurobasketu.

A tamo gdje Brazilci plešu sambu, a Portugalci serviraju magiju, eh, tu se ugurala mala Bosna i Hercegovina. Superiorno i moćno kroz kvalifikacije do evropske futsal karte. Sport koji je u ekspanziji u BiH, ispratila je reprezentacija. Futsal EURO će biti sa Bosnom i Hercegovinom. Još jedan rezultat za ponos.

Borci, heroji, srčani junaci, mnogo epiteta vežemo za naše rukometaše. Plesali smo na iglama, bili na koncima, ali opet je proradio taj neki inat i odveo nas na EP, drugi put u nizu. Sad na EURO u rukometu stižemo iskusniji i pametniji.

Za kraj šlag na tortu, a može li bolje nego u režiji dama iznad mreže. Odbojkašice Bosne i Hercegovine su odradile sjajne kvalifikacije i idu na crtu najjačim selekcijama Evrope. Rezultat koji će još više probuditi ovaj sport u našoj zemlji.

I tako, godina koju ćemo ipak pamtiti po lijepom, godina koju su opet izvukli sportisti u moru brige, neizvjenosti i da ovim sportskim heorinama i heroijma kažemo "hvala Vam", nekako je malo.

Ako budu pitali, a ko je ta BiH u sportu? Vi ponosno odgovorite: Ona mala zemlja, ponosna, koja je dala pet selekcija među evropsku kremu u četiri kolektivna sporta.

Top Komentari

MethodMan
Lana Pudar rekordi i olimpijska norma , Tuka 5ti na Europskom I jos mnogo manje poznatih naših sportista su uspješno odradili ovu sezonu.. Čak je i formirana repka žena u rukometu.
15 0
Manager
Ko god kaže, taj se vara, malo je ljiljana, ima, ima, svakog dana Bosna procvjetava
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi