Saigraču tražio milion da mu prepusti broj na dresu: "Obećao sam da više niko neće čuti za njega"

Newton otkriva

Saigraču tražio milion da mu prepusti broj na dresu: "Obećao sam da više niko neće čuti za njega"

Midhat Šljivak

Velika fudbalska zvijezda Cam Newton (34) otkrio je kako mu je nekadašnji saigrač iz Carolina Panthersa Jimmy Clausen tražio milion dolara kako bi mu prepustio omiljeni broj po dolasku u NFL.

Cam Newton je u prethodnih 10-ak godina napravio veliku karijeru u NFL-u. Imao je zaista čudesne utakmice u dresu Carolina Panthersa i njegov broj 1 na dresu je postao ikonski među navijačima ovog tima.

Newton je odabran kao prvi pik NFL drafta 2011. godine. Došao je u ligu kao već formirana zvijezda univerziteta Auburn i vjerovao je da će kao nova zvijezda tima bez problema dobiti dres s brojem 2 kojeg je nosio i na koledžu.

Međutim, taj broj je bio i vlasništvu Jimmyja Clausena. On ga nije imao namjeru prepustiti Newtonu koji otkriva da mu je saigrač tražio čak milion dolara kako bi mu ga prepustio.

"Nisam želio nositi broj 1, ali Jimmy Clausen... Sada smo dobri, ali mi je tražio milion dolara za dres s brojem 2. Kada je rekao da želi milion dolara rekao sam mu da me može poljubiti u dupe", govori Newton i nastavlja priču:

Oglasi

"Ljudi ne zarade za života milion dolara, a ja da mu dam za je*eni broj. Mislio sam da se šali, ali taj kučkin sin se vratio i rekao mi da će pristati i za 750.000 dolara".

"Spustio sam mu slušalicu i odmah pozvao čovjeka koji je zadužen za brojeve i rekao mu da ću nositi broj 1 i obećao sam sebi da će to biti posljednji put da čuju za Jimmyja Clausena u Carolini", istakao je Newton.

Jimmy Clausen je otpušten 2013. godine, a karijeru je okončao 2015. godine dok je Cam Newton postao istinska zvijezda. Vodio je Pantherse i do finala SuperBowla, ali ga nije uspio osvojiti.

On je 2015. godine proglašen za najkorisnijeg igrača lige, tri puta je bio Pro Bowl igrač, a pored Panthersa kratko je nastupao za New England Patriotse.

Trenutno je 34-godišnji quarterback slobodan igrač. Ne nazire se njegov povratak u ligu i vjerovatno je završio karijeru, iako to nije službeno potvrđeno.

Top Komentari

pajo_zdjelar
Koga boli racKu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi