Ponuđen mu milion da pogodi gol s 30 metara - Dugo će sanjati ovaj dan

Prilika života

Ponuđen mu milion da pogodi gol s 30 metara - Dugo će sanjati ovaj dan

Midhat Šljivak

Poznati američki komentator i nekadašnji šuter Indianapolis Coltsa, Pat McAfee (36), ponudio je jednom navijaču univerziteta Duke milion dolara ako pogodi gol s udaljenosti od 33 jarda, odnosno 30 metara. Navijač nije uspio i obrukao se.

Navijač univerziteta Duke Alexander Citardi imao je priliku uzeti milion dolara poznatom komentatoru Patu McAfeeju.

Sve što je trebalo je da pogodi gol za američki fudbal s udaljenosti od 33 jarda, odnosno 30 metara i uzeo bi novac.

McAfee mu je prvo saopštio da je nagrada 37.500 dolara. Alexander se obrukao i šutnuo je loptu samo nekoliko metara, a zatim je komentator povećao nagradu na nestvarnih milion dolara.

Uvjeren je Pat bio da student prve godine neće pogoditi. Zato je i povećao nagradu i definitivno je bio u pravu. Citardi nije bio ni blizu. Njegov šut je otišao samo nekoliko metara ispred i propustio je priliku života.

Oglasi

Ovaj momak je otkrio da nikada ranije nije pokušao šutirati fudbalsku loptu. To se i vidjelo po načinu udarca, ali je jasno da to nije nimalo lagano učiniti, iako se tako čini kada šutere gledamo na TV ekranima.

Alexander je barem dobio svojih pet minuta slave na nacionalnoj televiziji i postao je prepoznatljiv na svom univerzitetu.

Pat McAfee je 36-godišnji komentator koji je nosio dres Indianapolis Coltsa od 2009. do 2016. godine. Svojevremeno je bio jedan od najboljih šutera NFL-a i dva puta je bio Pro Bowl igrač.

Nakon okončanja karijere počeo je raditi kao analitičar i komentator američkog fudbala, te profesionalnog hrvanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti