Chiefsi i Dolphinsi tri od tri, Billsi iznenadili Vikingse

NFL

Chiefsi i Dolphinsi tri od tri, Billsi iznenadili Vikingse

M. Šljivak

Kansas City Chiefsi i Miami Dolphinsi upisali su nove pobjede u trećoj sedmici NFL lige.

Chiefsi su na svom terenu savladali San Francisco 49erse 38:27 uz sjajnu partiju mladog quareterbacka Patricka Mahomesa.

Večeras je Mahomes bacio tri touchdowna i postao je rekorder NFL lige jer je prvi koji je uspio da ih baci čak 13 u prve utakmice nove sezone.

Ovaj meč je domaći tim je riješio već u prvom poluvremenu kada su vodili 35:7, pa su gosti u drugom dijelu iskoristili opuštanje i smanjili su zaostatak.

Mahomes je ukupno bacio 314 jardi, a sjajan je bio i Travis Kelce sa 114 uhvaćenih lopti. Kareem Hunt je uhvatio dva touchdowna što su mu prvi poeni u ovoj sezoni.

Do treće pobjede stigli su i Miami Dolphinsi. Oni su uspjeli da slome Oakland Raiderse u zadnjoj dionici, a nosio ih je Ryan Tannhhilli sa 289 bačenih jardi za tri touchdowna. Jakeem Grant uhvatio dva touchdowna za 70 jardi.

Derek Carr je sa druge strane bacio 345 jardi, ali to nije previše pomoglo Raidersima koji još uvijek nemaju pobjede.

Veliko iznenađenje napravili su Buffalo Billsi koji su savladali uvjerljivo kao gosti Minnesota Vikingse rezultatom 27:6.

Do druge pobjede u sezoni stigli su i aktuelni šampionii Philadelphia Eagles. Oni su na svom terenu savladali Indinapolis Coltse (20:16).


NFL, 3. kolo:

Atlanta Falcons - New Orleans Saints 37:43pp
Baltimore Ravens - Denver Broncos 27:14
Carolina Panthers - Cincinnati Bengals 31:21
Houston Texans - New York Gians 22:27
Jacksonville Jaguars - Tennessee Titans 6:9
Kansas City Cheifs - San Francisco 49ers 38:27
Miami Dolphins - Oakland Raiders 28:20
Minnesota Vikings - Buffalo Bills 6:27
Philadelphia Eagles - Indianapolis Colts 20:16
Washington Redskins - Green Bay Packers 31:17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi