Potpis za pamćenje, penzija i noga preko noge do 2037. godine - Nerealan ugovor velike zvijezde
AP Photo/Patrick Semansky

Chris Davis je osigurao budućnost

Potpis za pamćenje, penzija i noga preko noge do 2037. godine - Nerealan ugovor velike zvijezde

Midhat Šljivak

Ugovori profesionalnih sportista često znaju biti itekako preveliki i dosta je onih koji nikako ne opravdaju uloženi novac. Takav primjer je bivši igrač bejzbola Chris Davies koji već tri godine ne igra za Baltimor Oriolese, ali je najplaćeniji u timu koji je prinuđen da mu isplaćuje milione dolara sve do 2037. godine.

Chris Davis je 2016. godine potpisao ugovor života s Baltimore Oriolesima. On je od ovog MLB tima dobio ugovor od 161 miliona dolara i ove sezone je bio najplaćeniji igrač na platnoj listi sa zaradom od 14.83 miliona dolara.

Ne bi tu bilo ništa čudno da Davis već odavno nije u penziji. Zbog brojnih povreda koje je imao Davis se povukao 2021. godine i s 35 godina je postao penzioner.

Ipak, ostao je na platnoj listi Oriolesa. Struktura ugovora je takva da će mu 161 milion dolara biti isplaćivan sve do 2037. godine i pred njim je poprilično mirna penzija.

Oglasi

On je ove godine inkasirao 14.83 miliona dolara i najplaćeniji je igrač na platnoj listi, iako je odavno van terena, a preostalo je da mu ovaj tim u narednih 14 godina isplati još 56 miliona dolara.

Na platnoj listi ovog MLB tima iza njega su James McCann s platom od 12.5 miliona dolara po sezonu, Kyle Gibson s 10 miliona dolara, te Adam Fraizer s platom od osam miliona dolara.

Treba svakako napomenuti da je danas 37-godišnji Davis ugovor od 161 miliona dolara dobio nakon odličnih sezona u kojima je bio najbolji u MLB-u po broju home runova u sezoni.

On je 2013. i 2015. godine izgledao nezaustavljivo i na kraju je potpisao ugovor kojim je osigurao budućnost bez da mora išta raditi. Samo će tu biti noga preko noge i uživanje s porodicom.

Chris Davis je pored devet godina boravka u redovima Oriolesa nastupao i tri godine za Texas Rangerse koji su ga i predstavili MLB svijetu 2008. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi