Navijači su gledali u nevjerici: Otkud na mjestu fotografa čovjek koji je popularniji i od Messija?

Mnogi su se iznenadili

Navijači su gledali u nevjerici: Otkud na mjestu fotografa čovjek koji je popularniji i od Messija?

Midhat Šljivak

Brojni profesionalni sportisti nakon okončanja karijere baš i nemaju plan šta će da rade van terena, no to nije slučaj s bejzbol legendom Kenom Griffeyjem. On je odlučio postati sportski fotograf i prvi angažman je imao na MLS meču Intera iz Miamija i Nashvillea.

Ken Griffey Jr. apsolutna je legenda u Sjedinjenim Američkim Državama. Čuveni 'The Kid' je proveo 22 sezone u MLB-u uglavnom nastupajući za Seattle Marinerse.

Karijeru je ovaj 53-godišnjak okončao 2010. godine. Račun u banci mu je poprilično pun, a on je prethodnih godina odlučio potražiti nove izazove koji nisu vezan za bejzbol, gdje još uvijek ima dobre veze sa svojim Marinersima.

Odlučio se Griffey Jr krenuti u fotografske vode. Želi kroz objektiv prikazati dešavanja na sportskim terenima, a prvi angažman je imao na MLS meču Inter Miami - Nashville.

Oglasi

U jednom trenutku kamera je prikazala bejzbol legendu. Mnogi nisu mogli vjerovati da je to zaista on i smatrali su da je to neki tip koji je poprilično sličan.

Međutim, radilo se zaista o Kenu. On ne može da sjedi mirno i uživa u penzionerskim danima, te je odlučio da se bavi fotografisanjem sportskih događaja.

Vjerovatno ni sam Lionel Messi nije ni slutio da je pored terena čovjek koji je u dobrom dijelu Sjedinjenih Američkih Država popularniji i od njega. Malo ko bi se pored punog bankovnog računa odlučio sjediti pored terena i čekati hvatanje pravog detalja s utakmice.

Ken Griffey Jr. je karijeru u MLB-u započeo 1989. godine. Čak deset godina je bio član Seattle Marinersa, da bi potom otišao u Cincinnati Redse gdje je igrao od 2000. do 2008. godine.

Nakon kratke epizode u Chicago White Soxima 2009. godine se vraća u Marinerse gdje godinu dana potom završava veliku karijeru u kojoj je osvojio brojna priznanja, te je uključen u Kuću slavnih.

Čak 13 puta je bio All star igrač, a karijeru je okončao s 630 home runova uz brojne druge nagrade.

Oglasi