Ovo ulazi u anale: Bejzbol ekipa nastupila u desovima sa Brajevom azbukom

Potez vrijedan svake hvale

Ovo ulazi u anale: Bejzbol ekipa nastupila u desovima sa Brajevom azbukom

S. Grebović

Bejzbol ekipa Baltimore Oriolsa u sinoćnjoj utakmici protiv Toronto Blue Jaysa, ušla je vjetovatno historiju sporta uopšte, jer je nastupila u dresovima sa Brajevom azbukom.

Oriolsi su na svom terenu izgubili od Toronto Blue Jaysa rezultatom 6:4, ali su osim rezultata u centru paženje bili i dresovi tima iz Baltimora.

Na tim dresovima imena su bila napisana Brajevom azbukom, pismom kojim se služe slijepe i slabovidne osobe, a koje se sastoji od kombinacije tačaka koju je 1825. godine usavršio francuski naučnik Louis Braille po kome je ovo pismo i dobilo ime.

Ovaj nesvakidašnji i zanimljiv potez Oriolsa dočekan je sa ovacijama pristnih, a sam performans je upotpunjen uputstvima koje su dobili navijači, odnosno karticama pomoću kojih su mogli da dešifruju imena igrača. 

  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti