Contador po drugi put osvojio Vueltu

Biciklizam

Contador po drugi put osvojio Vueltu

Edmir Škorić

Španjolski biciklist Alberto Contador pobijedio je na Vuelti, utrci oko Španjolske, koju je osvojio i 2008. godine. 

Contador je došao do prve velike pobjede nakon dvogodišnje suspenzije zbog dopinga, koja mu je istekla 5. kolovoza. Uz dvije osvojene Vuelte, 29-godišnji Contador ima i pobjede na Tour de Franceu 2007. i 2009. i na Giru 2008., a zbog kazne su mu poništene pobjede na Touru 2010. i Giru 2011. 

 

Ovogodišnju, 62. Vueltu Contador je osvojio s minutu i 16 sekundi bržim ukupnim vremenom od sunarodnjaka Alejandra Valverdea (Movistar), dok je treći bio također Španjolac Joaquim Rodriguez (Katjuša). 

 

Zadnju etapu od Cercedilla do Madrida u dužini od 115 kilometara dobio je u masovnom sprintu Nijemac John Degenkolb (Argos-Shimano).

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.