Kraj karijere koja je puno obećavala: Velikoj zvijezdi prijeti do 20 godina zatvora

SAD i sportski svijet ostavio u šoku

Kraj karijere koja je puno obećavala: Velikoj zvijezdi prijeti do 20 godina zatvora

Haris Zilić
Teme:

Mladi NFL igrač Henry Ruggs III, član Las Vegas Raidersa, skrivio je u utorak tešku saobraćajnu nesreću koja je imala kobne posljedice, obzirom da je život izgubila 23-godišnja djevojka.

Ruggs je prošao sa lakšim povredama, zbrinut je u bolnicu, ali nakon ovog čeka ga žestoka kazna zbog divljanja na cesti, vožnje u alkoholiziranom stanju, također i klub će pokrenuti disciplinski postupak i moguća je supenzija i oduzimanje plate od tekućeg ugovora.

Prema novim pisanjima američkih medija Ruggsa očekuje i zatvorska kazna čak do 20 godina, čime bi njegova karijere bila gotova, a nakon odslužene kazne ne bi mogao obavljati nikakve funckije u NFL-u, dakle ni kao trener, predsjednik, direktor...

Pomenuta NFL zvijezda će angažovati advokata, a mediji u SAD-u također pišu da je odlazak u zatvor siguran, samo je pitanje koliko godina će biti u konačnoj presudi.

Pomenuti igrač je rođen 1999. godine i smatrao se za jednog od NFL igrača koji bi mogli u budućnosti obilježiti jednu eru najpopualrnijeg sporta u SAD-u, koji svoje fanove ima i van američkog kontinenta.

Top Komentari

Celtic
Ma oslobodit će oni njega, okrivit će nekog zlog bijelca da mu je prodao alkohol i tako napravio zbrku u njegovom mozgu, ovaj će poslije postati narodni heroj i zbog njega će se masovni protesti praviti to jest razog da se pljačkaju prodavnice i pale objekti. Gdje će sveti crnci u zatvor :(
7 1
elvir_86
I ovaj portal sportsport.ba poceo svasta da pise .. Jos da pocnu pisat ko je kad lego spavat kad je ustao , sta je jeo pio danas
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi